Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Naknada plaće za otežane uvjete rada u vrijeme godišnjeg odmora

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik, te putem telefona renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Ima li radnik pravo na dodatak na plaću zbog otežanih uvjeta rada i za vrijeme korištenja godišnjeg odmora?

Pitanje je postavio čitatelj I.S. iz Splita, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever, diplomirani pravnik.
Odgovor: Sukladno članku 81. Zakona o radu (Narodne novine br. 93/14.) ukoliko drugim propisom ili kolektivnim ugovorom nije drugačije određeno, radniku pripada naknada plaće za vrijeme korištenja godišnjeg odmora u visini prosječne plaće isplaćene u prethodna tri mjeseca sa svim ukupnim primitcima s osnova rada. Nadalje, članak 94. Zakona o radu propisuje da za otežane uvjete rada, prekovremeni i noćni rad te rad nedjeljom......(PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju lipanj  2015.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

 

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox