Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Neiskorišteni godišnji odmor

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Mora li poslodavac u tekućoj godini omogućiti radniku korištenje neiskorištenog godišnjeg odmora ostvarenog za prethodnu godinu i pod kojim uvjetima? Pitanje je postavio čitatatelj iz Karlovca, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Dragan Zlatović.
Odgovor: Prema Zakonu o radu radnik ima za svaku kalendarsku godinu pravo na plaćeni godišnji odmor u trajanju od najmanje četiri tjedna, a maloljetni radnik, kao i radnik koji radi na poslovima na kojima, uz primjenu mjera zaštite zdravlja i sigurnosti rada, nije moguće zaštititi radnika od štetnih utjecaja, u trajanju od najmanje pet tjedana. Radnik ima zakonsko pravo na plaćeni godišnji odmor za svaku kalendarsku godinu, riječ je o osobnom pravu, te ga se radnik ne može odreći niti prenijeti na drugoga. Poslodavac utvrđuje raspored korištenja....(PS/SŠ).


Cjelokupni odgovor potražite u broju srpanj/kolovoz  2014.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox