Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Nova strategija ne funkcionira

Nedavno smo izradili novu poslovnu strategiju tvrtke u suradnji s vanjskim konzultantima. Svi u upravi društva smatramo da je strategija jako dobra i puno očekujemo od budućih mjeseci i godina. Prije dva mjeseca strategiju smo objavili svim zaposlenicima, ali se stvari u praksi ne mijenjaju. Čini se da ljudi, iako nisu imali primjedbi, pokazuju otpor prema promjenama i ipak nisu usklađeni sa strategijom tvrtke. Kako mogu pospješiti da naša nova strategija zaista zaživi u praksi? Interesira čitatelja iz Zagreba koji je postavio pitanje stručnjaku časopisa Poslovni savjetnik, Davorinu Belamariću.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Odgovor: postoje brojni slučajevi u kojima velike nove strategije ne uspiju. Najčešći razlog neuspjeha nije pogrešna ili nedovoljno razrađena strategija, nego nedovoljna svijest o problemu provođenja promjene: živi ljudi koji trebaju provesti transformaciju. Promjene su redovito teške i stresne, barem za dio organizacije. Otpor promjenama, kakvog navodite, je prirodan i uobičajen, naročito ako je povezan s mogućim osobnim gubitcima. Obično se izradi strategije posvećuje dužna pažnja i stavljaju na raspolaganje... (LP)

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox