Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Otkaz zbog nevjerodostojnosti svjedodžbe

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik, te putem telefona renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Prilikom zasnivanja radnog odnosa radnik je priložio svjedodžbu za koju smo prije nekoliko dana od škole koja je navedena na svjedodžbi dobili obavijest da ista nije vjerodostojna. Da li je navedena obavijest škole dovoljna za izvanredni otkaz radniku ili je potrebno provesti postupak utvrđivanja vjerodostojnosti na čemu inzistira radnik i sindikat?

Pitanje je postavio čitatelj iz Umaga, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever, diplomirani pravnik.
Odgovor: Smatramo kako je sama obavijest predmetne Škole da je svjedodžba radnika nevjerodostojna, budući da za navedenu svjedodžbu škola koja je na njoj navedena tvrdi da istu nije niti izdala, te isto predstavlja dovoljan dokaz da radnik zapravo vjerodostojnu svjedodžbu o stečenoj stručnoj spremi ne posjeduje. U tom smjeru ide i sudska praksa koja potvrđuje da je sama okolnost neposjedovanja vjerodostojne svjedodžbe od strane radnika kojom dokazuje da ispunjava propisane uvjete za rad na svom radnom mjestu dovoljan razlog, odnosno osobito važna činjenica zbog koje nastavak radnog odnosa više nije moguć, te je to razlog za izvanredni otkaz... (PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju listopad  2015.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 


 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox