Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Otpuštanje i radni učinak

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito


Zbog smanjenja posla u našoj industriji moramo smanjivati veličinu tvrtke i nažalost otpustiti više ljudi. Može li mi metoda praćenja radnog učinka (performance evaluation) pomoći da odlučim koga otpustiti, odnosno da opravdam odluke za neka otpuštanja koja već znam da želim napraviti? Pitanje je postavio čitatatelj iz Velike Gorice, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Davorin Belamarić.
Odgovor:
Smanjenje tvrtke i otpuštanje ljudi je izuzetno teška i osjetljiva situacija, kako za zaposlene, tako i za poslodavca. U toj situaciji važno je da vodstvo donese dobre poslovne odluke, ali isto tako da pokaže razumijevanje za ljude kojima je teško i da odluke budu fer i u skladu sa zakonom. Vjerodostojnost vodstva je u takvim situacijama na velikom testu i jako se dobro vidi u cijeloj firmi. Time imate i rizik od negativnog utjecaja......(SŠ)


Cjelokupni odgovor potražite u broju srpanj/kolovoz 2013.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox