Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Podizanje gotovine kod obrtnika

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Može li obrtnik, koji plaća porez na dohodak, podignuti novce sa žiro računa za svoje privatne potrebe? Plaća li se kakav porez pri podizanju takve gotovine? Postoji li kakvo ograničenje vezano uz visinu iznosa koji se podiže?

Pitanje je postavio čitatatelj E.Ć., a odgovor daje financijski savjetnik Poslovnog savjetnika.
Odgovor:
Podizanje gotovine kod obrtnika, koji plaća porez na dohodak, ne smatra se transakcijom koja podliježe oporezivanju. Naime, podizanje gotovine smatra se akontacijom dohotka koja..... (PS/SŠ)


Cjelokupni odgovor potražite u broju listopad 2014.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox