Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Supruga diplomata i neplaćeni dopust

Radnica koristi porodni dopust, a supruga je osobe u diplomaciji. Radnica traži da joj se po isteku porodnog dopusta odobri neplaćeni dopust, odnosno da se radni odnos stavi u mirovanje mjesec ili dva - navodno na to ima pravo, zbog svog statusa supruge u diplomaciji. Imamo li kakve zakonske obveze / prepreke, u slučaju da joj odlučimo ne odobriti neplaćeni dopust, odnosno možemo li joj u slučaju da sama odluči koristiti neplaćeni dopust kao supruga diplomata, uručiti otkaz.

Pitanje je postavio čitatelj M.O. iz Zagreba, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever
Odgovor
: Bračni drug diplomata u diplomatskoj misiji za vrijeme njegovog mandata ima pravo na mirovanje radnog odnosa kod poslodavca u Republici Hrvatskoj kod kojeg je zaposlen, nakon čega ima pravo vratiti se na posao, i to u roku trideset dana nakon prestanka obavljanja službe diplomata, a to ne može biti otkazni razlog.... (PS/SŠ)
 

Cjelokupni odgovor potražite u broju ožujak 2016.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox