Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Upravljati na temelju činjenica, ali i emocija

Osnovao sam malo poduzeće te sam tako postao poduzetnik i manager, iako je moje obrazovanje tehničkog usmjerenja. Budući da sada trebam voditi poslovanje, zanima me trebam li se više usmjeriti na mjerenje raznih procesa i prikupljanje podataka ili da u početku naprosto pustim da se poslovanje razvija spontano?


Pitanje je postavio čitatelj M.T. iz Osijeka, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Nataša Rupčić
Odgovor:
 Pokretanje poslovanja je proces koji zahtijeva rad na više različitih područja koja treba dobro koordinirati i njima upravljati. Stoga je jako važno imati pregled nad tokovima poslovnih procesa te ih usmjeravati. Upravljanje poslovanjem nemoguće je bez poznavanja činjenica. Činjenice se odnose na neke događaje iz prošlosti, trenutna događanja, ali i okolnosti koje će se s određenom vjerojatnošću dogoditi u budućnosti. Stoga je upravljanje važno temeljiti na činjenicama. No, činjenice su tek podaci. Naša sposobnost da im damo značenje, važnost i kontekst čini ih informacijama, a povezivanje… (PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju travanj 2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox