Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Zapošljavanje radnika na ugovor o djelu

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito.
Malo smo društvo s ograničenom odgovornošću. Ne znamo kako će nam ići posao u budućnosti. Trenutno imamo potrebu zaposliti jednu osobu na poslovima voditelja administrativnih poslova. Možemo li s voditeljem administrativnih poslova sklopiti ugovor o djelu dok nam posao ne krene malo bolje i dok ne vidimo obavljala li taj zaposlenik kvalitetno predviđene poslove? Pitanje je postavio čitatatelj Poslovnog savjetnika, a odgovor daje pravni savjetnik Poslovnog savjetnika.
Odgovor
: Zakon o radu propisuje da s radnikom treba sklopiti ugovor o radu za obavljanje posla koji s obzirom na narav i vrstu rada te ovlasti poslodavca ima obilježja posla za koji se zasniva radni odnos. Stoga, smatramo da za voditelja administrativnih poslova morate sklopiti..... (SŠ)


Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox