Suđenje Spice dečkima: Rasprava odgođena, Nobilo zatražio izuzeće tužiteljica

Anto Nobilo, odvjetnik bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca zatražio je danas, prije formalnog početka suđenja u slučaju Spice, izuzeće USKOK-ovih tužiteljica Tamare Laptoš i Marije Vučko, zbog sumnji u njihovu nepristranost.

Zahtjev da ih se udalji iz postupka, o čemu treba odlučiti glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, obrana je potkrijepila tvrdnjom da prilikom ispitivanja svjedoka tužiteljice nisu vjerno unosile u zapisnike sve što su svjedoci zaista rekli.  Obrani je sporno i ispitivanje svjedoka predsjednika Uprave Podravke Miroslava Vitkovića.

Davanje zapisnika

Nobilo je rekao da je tužiteljica Laptoš uoči svjedočenja s Vitkovićem telefonom razgovarala čak 60 puta u mjesec dana te da mu je nakon svakog svjedočenja davala zapisnik što nije uobičajeno u tajnoj državnoodvjetničkoj istrazi. Zaključio je da sve to ukazuje na nepristranost tužiteljica i da je zahtjev obrane opravdan. Sudac Siniša Pleše potom je prekinuo raspravu i prije nego što je službeno započela čitanjem optužnice i izjašnjavanjem o krivnji. Novo ročište zakazao je za srijedu, 8. lipnja.

Podsjetimo, uz bivšeg potpredsjednika vlade u aferi Spice su optuženi bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnici i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković.

USKOK ih tereti da su se udružili kako bi novcem Podravke kupili većinski udio te korpivničke prehrambene tvrtke, pri čemu su je oštetili za više od 400 milijuna kuna. (Hina/jk)

 

 

 

 Foto: Davor Puklavec/PIXSELL


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox