Sudjelujte na online radionici Instituta za razvoj obrazovanja za pripremu za polaganje testa GMAT i osvojite knjigu za tečaj!

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) već 20 godina pomno prati međunarodne statistike i rezultate standardiziranih testova, poput GMAT-a, te rezultate ostvarene u Hrvatskoj i drugim zemljama. Iako hrvatski građani sve češće ostvaruju rezultate slične onima u zapadnim zemljama, i dalje postoji prostor za poboljšanje.


Da bi se budući polagatelji standardiziranih testova što bolje pripremili za te testove i upis na željeni studij, IRO je odlučio podijeliti bogato znanje i iskustvo koje je stekao u 20 godina svojeg djelovanja, pa tako ovoga tjedna, točnije 7. srpnja 2020. u 16:00, organizira besplatnu online radionicu na temu GMAT-a.

GMAT, odnosno Graduate Management Admission Test, standardizirani je test koji se koristi kao uvjet za upis na diplomske programe iz menadžmenta diljem svijeta, ponajviše na Master of Business Administration (MBA). MBA programi zahtijevaju velik financijski i vremenski angažman, no kandidati za ove studijske programe po stjecanju diplome mogu očekivati mnoge prednosti na tržištu rada, poput veće konkurentnosti, napretka u karijeri, ali i više plaće.

S obzirom na visoki rezultat koji se očekuje radi upisa na spomenute programe, ali i na kompleksnost GMAT-a, svi zainteresirani za polaganje tog testa moraju se temeljito pripremiti ako žele ostvariti dobar rezultat. Cilj je online radionice koju organizira IRO informirati sve sudionike o načinima na koje se mogu što bolje pripremiti za polaganje tog zahtjevnog testa.

Zašto sudjelovati na online radionici o testu GMAT?

GMAT je i dalje jedan od glavnih uvjeta za upis na MBA programe u inozemstvu. Statistički je nekoliko puta potvrđeno da ispit predviđa uspjeh na programima poslovnih škola. Hrvatska je značajno popravila svoje rezultate, pa su tako prosječni bodovi u 2019. godini iznosili 521. No, i dalje rezultatima zaostajemo za polagateljima testova u zapadnoj Europi (568), SAD-u (558), ali i u istočnoj Europi (564). Oko polovine studenata na ispitu ima rezultat između 400 i 600, a prosječni rezultat je 563,43. To znači da hrvatski polaznici imaju ispodprosječan rezultat. Teško je upisati vrhunsku poslovnu školu bez odličnog rezultata testa GMAT, koji iznosi otprilike 700 bodova.

Poznavanje strukture testa i vrste zadataka ima veliku ulogu u dobivanju vrhunskog rezultata, stoga pozivamo sve zainteresirane na našu radionicu koju će održati Ana Uglešić, obrazovna savjetnica u IRO-u, te profesorica engleskog jezika Lora Tomaš i profesorica matematike Darja Ševeljević Gamoš, dugogodišnje suradnice Instituta za razvoj obrazovanja koje pripremaju polaznike za GMAT.

Prijave primamo OVDJE do utorka, 7. srpnja 2020., u 16:00. Svi sudionici radionice koji odluče upisati pripremni tečaj za GMAT koji počinje 21. srpnja dobit će besplatnu knjigu za tečaj!
 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox