SUPERPRODAVAČ: 7 tajni uspješne prodaje

Foto: Poslovni savjetnik

Saša Karlovčan, direktor konzultanske tvrtke Proago održao je zanimljivo predavanje na konferenciji Superprodavač te otkrio koje su tajne uspješne prodaje.

Koliko ste zadovoljni sa svojim prodavačima? Ovim pitanjem Saša Karlovčan započeo je svoje predavanje te otkrio 7 tajni svake uspješne prodaje. 

1.P Priprema/analiza vrlo je bitna! Ona se sastoji od činjenica, što kupci kupuju, kako kriza utječe na promjena ponašanja kupaca, kako kupci odlučuju, strategija pridobivanja kupaca.

 2. PP Proces prodaje – proces nam služi da dođemo od točke A do točke B u najkraćem mogućem vremenu i sa što većom učinkovitošću.  Ovaj proces se sastoji od pripreme, kontakta, analize, prezentacije, zaključka i aktivnosti.

 3. PPP Morate biti spremni napraviti određenu promjenu, morate se biti spremni prilagoditi. Budite fleksibilni prema novonastalim situacijama. Najveći naglasak je na primjeni!

 Ljudi malo toga primjenjuju u praksi, naglašava Karlovčan.

 4. PPPP Sastoji se od proizvoda, prvog dojma, pravih pitanja i prigovora. Prodavač mora argumetirati svaku pojedinu karakteristiku proizvoda kako bi pridobio kupca. Rapport je važan kod prvog dojma. Ono je slično psihofizičke stanje s osobom s kojom komunicirate te se razlikuje od situacije do situacije.

 Zapravo , vrlo mali broj prodavača zna što je rapport, kazao je Karlovčan.

5.  Cross Selling -  Mora pružiti jednostavnost, brze rezultate, povećanje profitabilnost i uvođenje sistema koji garantira. 

6. Motivacija - Dokle god niste motivirani, vaš rad neće pružiti maksimalne rezultate. Motivacija izlazi iz vas, naglašava Karlovčan.

7. Uvjerenja i stavovi - Vaše ponašanje, shvaćanja, stavovi i vrijednosti dio su vas i vaše osobnosti koja sudjeluje u svakom prodajnom razgovoru. 

Kada ovih 7 koraka primjenite u svojo tvrtki možete se nadati pozitivnijim rezultatima, zaključio je Karlovčan. (Ps/sh)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox