Susjedi prosvjeduju zbog prodaje Mercatora Agrokoru

Agrokorovo preuzimanje Mercatora ili drugim riječima najveća preuzimanje u regiji ove godine uzburkalo je slovensku širu javnost. Počelo je s političkim preprekama, ali proširilo se i poprimilo šire razmjere, piše net.hr

Prodaja Mercatora najavljena je za srijedu, a upravo ta vijest potaknula je niz negativnih reakcija slovenskih novinara i političara, a Ivica Todorić miljama je daleko od najomiljenijeg Hrvata u Sloveniji. 

Kolumnistica lista Delo Mija Repovž prodaju Mercatora naziva političko-poduzetničkom žrtvom iz vremena Janeza Janše. Repovž i njezin kolega Boris Jež optužuju i slovensku vladu da trebaju preuzeti dobar dio krivnje za prodaju slovenskog trgovačkog lanca te se napominje da dionice Mercatora nisu slabe i da donose dividendu, pa stoga prodaja nije niti bila nužna. 

Slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan izjavio je: Zašto se Mercator, najveći slovenski poslodavac i najveći maloprodajni lanac na Balkanu, prodaje Agrokoru, koji nema novaca? Repžov je poručila: Kako god okrenuli, na vrat na nos prodati tako veliko, uspješno i perspektivno poduzeće bilo bi poražavajuće za Sloveniju. Boris Jež u zaključku svoje kolumne Želim državljanstvo Aljaske poručuje da ''samo primitivci'' mogu napraviti nešto poput prodaje Mercatora. 

 Da cijela pobuna nije ostala samo na političarima i novinarima govori u prilog i činjenica da su sindikalisti najavili prosvjed, a Uprava slovenskog trgovačkog lanaca zaprijetila je ostavkom. (HT) 

 

Izvor: www.net.hr
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox