Svečano otvaranje nove tvornice EcoCortec

Ponosni smo najaviti otvorenje nove tvornice EcoCortec u Belom Manastiru u petak 12.10 u  12.30. Boris Mikšić pokrenuo je projekt EcoCortec prije 12 godina. EcoCortec koji je dio Cortec europske grupacije danas zapošljava 40 ljudi i jedan je od najuspješnijih europskih proizvođača ekoloških materijala za pakiranje koji štite od korozije. U sklopu otvorenja tvornice organizira se i Cortecova Europska konferencija za distributere na kojoj će prisustvovati više od 100 Cortecovih poslovnih partnera iz Europe, Azije i SAD-a. Oni će imati priliku razgledati novu tvornicu, upoznati se s najnovijim tehnologijama i razmijeniti i iskustva s Hrvatskim partnerima kao i našim tehničkim  sveučilištima s kojima EcoCortec uspješno surađuje. Ovakav networking je odličan za unapređivanje poslovnih iskustva I znanja.


Dobitnik certifikata izvrsnosti, EcoCortec® gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta te je odličan primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionira na globalnom tržištu. Svojim patentiranim proizvodima snabdjeva najveće automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyotu i druge  važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge.

Zbog kontinuiranog povećanja potražnje, vlasnik prve hrvatske tvornice bioplastike, Boris Mikšić, uz sufinanciranje Privredne banke Zagreb, investirao je u još jednu  tvornicu cije ce svecano otvaranje biti u petak. Projekt je također sufinanciralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu programa europskih fondova. Ovo proširenje osim što će povećati kapacitet proizvodnje omogućit će još promptniju dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD. Naime, EcoCortec® već niz godina gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta.

Kao dio svjetski poznate korporacije - Cortec®, nudi najbolja i najsuvremenija rješenja za zaštitu od korozije u svijetu. ovo proširenje osim što će povećati kapacitet proizvodnje omogućit će još bržu dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD.

Početkom godine EcoCortec® je pokrenuo prvi projekt u Europi prikupljanja i recikliranja korištenih materijala. Sudionik je brojnih projekata EU fondova. Trenutno je partner u europskom projektu BIOCOMPACK, vrijednom 1,95 milijuna eura. Ovaj inovativni projekt podupire program „Interreg CENTRAL EUROPE“ a financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj. Cortec® grupacija je takoder Gradu Vukovaru donirala  300 000 kn vrijednu tehnologiju za sanaciju Vukovarskog vodotornja.

“EcoCortec® je jedan od najuspješnijih projekata u mojoj karijeri. On simbolizirala budućnost Hrvatske kakvu je vidim a to je sinergija mladih stručnjaka i novih tehnologija. Sanjao sam hrvatski proizvod koji uspješno konkurira na svjetskom tržištu a s EcoCortecom smo to ostvarili. No ovo je tek početak, poneseni odličnim rezultatima plan nam je otvaranje još tvornica u Hrvatskoj iz koje ćemo izvoziti u sve zemlje svijeta“, poručuje g. Mikšić.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox