Svega vam je dosta?

Ako razmišljate o promjeni radnog mjesta ili samo odlaska s postojećeg, razmišljali ste o tome kada i kako to napraviti...Ipak, imajte na umu, bez obzira na to koliko vam se neko radno mjesto zamjerilo, nikada nemojte rušiti mostove. Lijepa riječ otvara sva vrata, a i odlazak s nekog radnog mjesta trebao bi biti sa stilom. Životni putevi mogu vas ponovno odvesti na istu putanju s nekim od bivših kolega, a loši koraci u prošlosti mogu vam se lako obiti o glavu u budućnosti. Kako se to ne bi dogodilo, ovo je nekoliko savjeta da, bez obzira na razloge, s aktualnog radnog mjesta na novo odete kako i dolikuje.

Planirajte unaprijed

Budite svjesni koliki vam je otkazni rok prije nego svoju odluku priopćite nadređenima. Bitno je znati kakve financijske posljedice možete očekivati u slučaju da date otkaz, a temeljem ugovora koji ste potpisali prilikom zaposlenja (gubitak povlastica).

Održite riječ

Ako ste zaduženi za neki projekt, svakako ga dovršite do kraja.Tvrtka, odnosno, nadređeni i kolege računaju na taj dio posla pa ne bi bilo u redu ostaviti ih na cjedilu. Završetak poslova u tvrtki u kojoj ste još zaposleni temelj je profesionalnog ponašanja i pokazat će da ste profesionalna osoba.

Ne prijetite otkazom samo da biste dobili veću plaću Ovo je jedna od najvećih pogrešaka. Često zaposlenici, nezadovoljni svojim statusom u tvrtki ili visinom plaće, pokušavaju "zastrašiti" nadređene najavljujući svoj otkaz  "u slučaju da...". Time ste pokazali nelojalnost tvrtki i kolegama.

Osigurajte si preporuke

Preporuke za buduće poslodavce još su jedan razlog da postojeće radno mjesto napustite "gospodski ili damski". Referenca s bivših radnih pozicija itekako može utjecati na vašu budućnost, a mnogi budući poslodavci traže preporuke vaših bivših nadređenih.

Ne želite riskirati da vam novo radno mjesto bude "poljuljano" jer ste s aktualnog otišli ljutiti i razočarani i to svima jasno pokazali. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox