Svijet je izgubio velikog vizionara

Steve Jobs, osnivač Applea preminuo je u 56-godini nakon borbe s dugom i teškom bolešću. Njegova smrt potresla je mnoge. Američki predsjednik Barack Obama rekao je kako je svijet izgubio velikog vizionara.

Steve je bio jedan od najvećih američkih inovatora, dovoljno hrabar da misli drugačije od drugih, neustrašiv u namjeri da promijeni svijet i dovoljno talentiran da to i učini. Svijet je izgubio velikog vizionara, a možda je i njegova najveća pobjeda što je cijeli svijet za njegovu smrt saznao putem uređaja koji je on izumio, rekao je američki predsjednik Barack Obama.

Apple je na svojoj stranici objavio: Apple je izgubio velikog vizionara i kreativnog genija, a svijet je izgubio nevjerojatnog čovjeka. Oni koji su imali sreće da ga poznaju i rade s njjim, izgubili su dragog prijatelja i mentora. Steve iza sebe ostavlja tvrtku koju je samo on mogao izgraditi, a njegov duh će uvijek biti osnova Applea.

Rupert Murdoch, predsjednik NEWS CORP-a izjavio je: Danas smo izgubili jednog od najvećih mislilaca, kreatora i poduzetnika. Steve Jobs je bio najveći vođa jedne tvrtke u našoj generaciji, a revolucija koju je napravio utjecala je na praktički cijeli svijet.

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg rekao je: Steve, hvala što si mi bio mentor i prijatelj. Hvala ti i što si nam pokazao kako promijeniti svijet. Nedostajat ćeš mi. (jk)


 

 

Izvor: Hina/ apple.com

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox