T- HT će isplatiti dividendu - 9 kuna po dionici

HT će i u ovoj godini isplatiti dividendu. Iznosit će tek 9 kuna po dionici, za razliku od lanjskih 20,51 kunu. Prvi puta nakon javne ponude dionica, T­-HT neće cjelokupnu dobit utrošiti za isplatu dividendi već 51,5 posto, piše Večernji.hr.Ostatak od 48,5 posto kompanija će reinvestirati, stoji u danas objavljenim poslovnim rezultatima. Veliki je to zaokret u poslovanju naše "najnarodskije" kompanije koja ima dvjestotinjak tisuća malih dioničara i prvi potez novog šefa kompanije.

Naime, od siječnja prvi čovjek T-­HT­-a je Davor Tomašković, koji je zamijenio Ivicu Mudrinića, nakon punih 15 godina. Na ovaj potez vodstvo se odlučilo, vjerojatno potaknuto i dalje klizećim rezultatima. Neto dobit T-­HT-­a iznosi 1,44 milijarde kuna, što predstavlja pad od 15 posto u odnosu na 2012. godinu. Pad prihoda je iznosio 6,8 posto odnosno 7,04 milijarde kuna i usporen je spram lani, zahvaljujući većim prihodima od negovornih usluga za 2,9 posto, kao i značajnim rastom prihoda u segmentu ICT-­a od 25,5 posto. Rast prihoda bilježi se i u segmentu usluga mobilnog širokopojasnog prijenosa i TV usluga, stoji u rezultatima.

Prošlu je godinu T­-HT završio s više od 1,2 milijuna korisnika u fiksnoj mreži; 2,3 milijuna korisnika u mobilnoj mreži; 628.414 širokopojasnih maloprodajnih pristupnih linija te je pružao televizijske usluge za 390.775 korisnika.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave, u prvoj službenoj izjavi od stupanja na šefovsko mjesto HT­-a izjavio je: "Danas objavljeni rezultati poslovanja za 2013. godinu potvrđuju da je T­-HT vodeći na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu u svim segmentima poslovanja. Gospodarska kriza i značajne regulatorne promjene snažno su utjecali na rezultat u 2013. godini. Kako bi promijenili trend pada poslovnih rezultata i osigurali dugoročnu vrijednost za dioničare, planiramo pokrenuti značajnija ulaganja u razvoj kompanije. Intenzivirat ćemo ulaganja u razvoj infrastrukture i podizanje kvalitete usluga T-­HT­-a te realizaciju potencijalnih prilika za regionalno širenje poslovanja. Kako bi snažnije iskoračili u regiju, uz razmatranje potencijalnih prilika za akvizicije, razmatramo i mogućnosti za iskorak i u ponudi naših usluga i proizvoda na tržištu jugoistočne Europe. Za daljnje jačanje naše liderske pozicije i ostvarivanje dobrih rezultata T-­HT pokreće i dodatnu internu transformaciju kako bi organizacija postala još fleksibilnija i naprednija, te u potpunosti posvećena korisnicima te stalnom unapređenju ponude. Želimo promijeniti trend i osigurati dugoročnu perspektivu za kompaniju, naše dioničare i zaposlenike – a za to je potreban značajan iskorak i zaokret." PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox