TEDx Maksimir Women 2013.

Konferencija TEDWomen2013 će i ove godine promicati inovativna rješenja svih vrsta. Ne samo ona tehnološka ili materijalna, već i ona koja donose rješenja problema siromaštva, nove pristupe mirotvorstvu, drugačije umjetničke izraze, kao i ona koja se odnose na naše živote.

Više od 150 TEDx događaja u cijelom svijetu dijelit će svoj sadržaj putem livestream-a i predstaviti lokalne govornike, okupljene oko teme „Izumljeno ovdje“. Rezultat: uistinu globalni skup, od San Franciska, preko Sao Paula do Seoula – festival izumitelja i dizajnera, kreatora ideja i realizatora istih, ljudi koji rješavaju probleme lokalne zajednice, lidera na svjetskoj razini.

Zašto prisustvovati? Tijekom protekle tri godine TEDWomen iznjedrio je hvalevrijedne ideje: 2010. godine govor Sheryl Sandberg bio je osnova za njenu knjjigu „Learn In.“. 2011. godine Jane Fonda prezentirala je pojam i značaj „trećeg doba“ u životu žena danas, a 2012. godine Angela Patton ispričala je nezaboravnu priču o plesu oca i kćeri...u zatvoru.

Ovogodišnji program predstavlja podjednako kreativne ideje. Žene često zovemo pokretačima promjena, aktivnom snagom koja kristalizira promjene u svim društvima svijeta. Bilo da se radi o rješenjima koja se odnose na najmanje lokalne zajednice, ili globalnih pokreta – snaga ženske inovativnosti vidljiva je u svakoj regiji i u svakom području aktivnosti.

TEDxMaksimirWomen dio je cjeline TEDWomen konferencije. Održat će se 7.12. u 16.00 u Kultrurnom centru Ttavno. Govornici na ovogodišnjem TEDxMaksimirWomen su: Ana Rimac, dizajnerica Kaplje, Gordan Masnjak, Renesansa industrijske konoplje, Jadranka Boban Pejić, Bio&Bio, Jelena Ribić, Chu Prichu, Kristina Ercegović, Zaokret, Milda, Marko Lušić, Kuhari.com, Marko MatendaVisiobike, Sandra Mihelčić, Business Media Group, Sanja Opačak, Paprenjak, Silvija Šesto, književnica za djecu, Tamara Novaković, Bite My Cake i Vitomira Lončar, Mala Scena.

TEDWomen 2013. godine predstavlja - nadahnjujući odabir govornika i gostiju, žene i muškarce koji žive i promišljaju inovacije, mnoštvo prilika za druženje u poticajnim pauzama, globalnu vidljivost putem više od stotinu povezanih TEDx događaja. PS/S.P.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox