Tko mu dade pano: Preko reklame optužio djevojku za ubojstvo zbog abortusa

Pitaje abortusa očito ne uzrujava samo hrvatsku javnost. Jedan se Amerikanac toliko uzrujao što je njegova djevojka odlučila pobaciti da je unajmio oglasni prostor na autocesti u Novom Meksiku i na reklamnom je panou optužio za ubojstvo.

 

Billboard prikazuje 35-godišnjeg Grega Fultza kako u naručju drži kartonsko dijete, a na natpisu sa strane piše: Ovo je mogla biti fotografija mog dvomjesečnog djeteta da ga njegova majka nije odlučila ubiti.

Nakon što su tisuće ljudi vidjele pano, Fultza je sada već bivša djevojka odlučila tužiti sudu zbog kršenja prava na privatnost po zakonu o zaštiti od nasilja u kući. Njegov odvjetnik je rekao da se radi o ustavnom pravu na slobodu izražavanja, makar po nekoga bilo i uvredljivo. Billboard se uklapa u Prvi amandman - rekao je.

Na prvom ročištu prošli tjedan sudac je odlučio da će se billboard ukloniti sredinom lipnja, točno mjesec dana nakon postavljanja. Fultz namjerava uložiti žalbu na odluku.

Fascinatno je koliko je društvo zapravo licemjerno. Abortus se proglašava ubojstvom i silom se traži njegova zabrana, čak i u slušajevima silovanja, incesta ili teških deformacija ploda, a s druge se strane mučenja i ubijanja životinja svakodnevno odobravaju pa čak i sufinanciraju sa strane vlada, da ne spominjemo kako se napadi nedužnih civila pod opaskom demokracije čak dočekuju proslavama, vatrometom i glazbom. Zar sve to navedeno nije ubojstvo? (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox