Tomašić: Bolje biti poštena oporba nego prodana duša

Pravaško-demokršćanska koalicija Pravaški kišobran, koju čine HSP dr. Ante Starčević i HČSP predala je danas Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore. 

Liste su predali predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić i predsjednik HČSP-a Josip Miljak. Tomašić je rekla da očekuju osvajanje osam saborskih mandata. Na upit o mogućoj predizbornoj koaliciji s HDZ-om rekla je da ona ne dolazi u obzir što, kaže, dokazujedanašnje predaja lista DIP-u. Govoreći o mogućim postizbornim koalicijama, Tomašić je rekla je da sve ovisi o tome "tko i što nudi" naglasivši "da je bolje biti poštena oporba nego prodana duša".

Tomašić misli da bi njihova koalicija mogla ostvariti dobar rezultat u 10. izbornoj jedinici jer im, kaže, koristi koalicija Željka Keruma i HDZ-a. Ljudi koji su ranije glasovali za Keruma sada neće zbog HDZ-a, a oni koji su glasovali za HDZ sada to neće učiniti zbog Keruma, rekla je. Novinare je zanimao i komentar na najavu Hrvatske narodne banke da će tužiti Pravaški kišobran za krađu intelektualnog vlasništva ako u roku od sedam dana ne povuku letak na kojem koriste motiv novčanice od tisuću kuna s likom Ante Starčevića.

Tomašić je novinarima pokazala sporni letak i upitala ih "podsjeća li on na novčanicu?". Ne vjerujem da itko ovo može zamijeniti za novčanicu, kazala je Tomašić dodavši da je riječ o triku sa sloganom. Kada ste zadnji puta vidjeli Starčevića? Dodala je da će u razgovoru s odvjetnicima vidjeti mogu li biti kažnjeni i kolika bi bila kazna. Ako bi bila visoka, nećemo više koristiti taj letak i stavit ćemo nešto drugo, rekla je. Mi kampanju financiramo vlastitim novcem i novaca za bacanje nemamo, dodala je. (Hina/HT)

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox