Toshiba - No Matter What jamstvo

Toshiba Europe GmbH jučer je predstavila rezultate istraživanja o korištenju prijenosnih računala u Hrvatskoj. Istraživanje je za Toshibu provela analitička kuća Tvornica istraživanja tijekom posljednjeg tromjesečja 2013. godine na reprezentativnom uzorku od 1100 punoljetnih građana Republike Hrvatske koji su ujedno korisnici prijenosnih računala bilo kojeg brenda. Riječ je o prvom istraživanju takve vrste koje se provelo na inicijativu Toshibe za potrebe hrvatskog tržišta. Toshiba je ovim istraživanjem obuhvatila brojna pitanja koja se odnose na korištenje prijenosnih računala, tehničke poteškoće s kojima su se korisnici suočili, informacije o servisiranju uređaja kao i važnost pojednih segmenata poput tvorničkog, ali i dodatnog jamstva.

Prema dobivenim podacima, čak 28,1 posto prijenosnih računala u Hrvatskoj za vrijeme svog vijeka trajanja barem je jednom bilo na popravku. Od tog postotka 20,2 posto su poteškoće uzrokovane tvorničkom pogreškom, dok se u čak 28,1 posto slučajeva dogodila nezgoda kao što je prolijevanje tekućine, pad uređaja, i sl. Kad je riječ o zaštiti uređaja visoke kvalitete, korisnici su uvijek vrlo oprezni. Stoga, ne iznenađuje činjenica da čak 91,8 posto svih korisnika prijenosnih računala u Hrvatskoj prepoznaje važnost jamstva. No, zabrinjavajuć je podatak da je njih svega 15,5 posto spremno platiti dodatno jamstvo pomoću kojeg bi još bolje osigurali svoj prijenosnik – glavni su zaključci istraživanja o korištenju prijenosnih računala “Toshiba Laptop Users Survey 2013”.


U provedenom istraživanju, niz pitanja posvećen je i optimalnoj duljini trajanja jamstva kao i usporednoj vrijednosti performansi prijenosnog računala i jamstva. Unatoč činjenici da je čak 91,8 posto korisnika jamstvo ocijenilo važnim, samo 22,9 posto korisnika spremno je kupiti prijenosno računalo s nešto slabijim performansama kako bi dobili povoljnije uvjete jamstva. Kvaliteta performansi kao i cijena samog prijenosnog računala ključne su stavke prilikom odabira i kupovine uređaja.

„Istraživanje koje smo proveli donosi neke vrlo zanimljive zaključke. Primjerice, iznimno velik postotak korisnika smatra jamstvo važnom značajkom, a s druge strane, vrlo malo korisnika takvo je jamstvo doista spremno i platiti ili odabrati računalo slabijih performansi s boljim jamstvom. Nadalje, većina modela prijenosnih računala u Hrvatskoj dolazi s osnovnim jamstvom od 12 mjeseci, koje samo 4 posto korisnika smatra dostatnim. Proizvođači koji svojim kupcima pruže mogućnost jamstva koje traje duže ili pokriva širi broj nezgoda imaju priliku da ih se izdvoji i prepozna kao one koji uz kvalitetne proizvode nude i vrhunsku sigurnost", izjavio je Dalibor Subotičanec, direktor istraživanja tvrtke Tvornica istraživanja.

Većina modela prijenosnika u Hrvatskoj isporučuje se s jamstvom od 12 mjeseci, ali prema rezultatima istraživanja, svega 4,3 posto korisnika je time zadovoljno. Većina ispitanika u istraživanju opredjeljuje se za jamstveni rok u trajanju od 24 do 36 mjeseci. Prema tome, logično bi bilo očekivati visoku potražnju za dodatnim jamstvima, no iznenađuje podatak kako je takvu aktivaciju izvršilo svega 15,5 posto ukupnog broja ispitanika.

 „Razumijevanje potreba naših korisnika jedan je od ključnih prioriteta u Toshibi. Imajući to na umu, proveli smo istraživanje o korištenju prijenosnih računala čiji će nam podaci uvelike pomoći u daljnjem unapređenju komunikacije s kupcima naših prijenosnih proizvoda, ne samo u području razvoja proizvoda, već i servisnih i jamstvenih usluga. Provedeno istraživanje, između ostalog, nedvojbeno ukazuje kako korisnici prijenosnih računala u Hrvatskoj, uz standardno tvorničko jamstvo, traže i svojevrsnu dodatnu zaštitu od skupih servisnih intervencija. Prema dobivenim podacima, gotovo 20 posto kvarova košta više od 500 kuna, a čak 40 posto kvarova prelazi trošak od 300 kuna.

Toshiba ima rješenje za ovaj problem, a zove se dodatno jamstvo No Matter What. Dodatna zaštita za sve Toshibine prijenosnike koja se može besplatno aktivirati najbolje je rješenje, ne samo za korisnike, već i za prodajna mjesta i servisne centre“, izjavio je Adrijan Vazdar, direktor prodaje za Jugoistočnu Europu i Izrael kompanije Toshiba Europe GmbH.

„Toshiba, kao jedan od kvalitetnijih proizvođača na tržištu, ima vrlo mali postotak povratka uređaja na servis u jamstvenom roku, na što jako pazimo i na što smo posebno ponosni. S time na umu, smatramo da naše tvorničko jamstvo ide ukorak s potrebama korisnika, no, s druge strane, vidimo velik potencijal za promociju dodatnog jamstva No Matter What, koje Toshiba besplatno isporučuje sa svim svojim prijenosnim računalima. Riječ je o zaista jedinstvenoj i vrhunskoj ponudi za korisnike prijenosnih računala u Hrvatskoj i regiji, a koja omogućuje besplatan popravak računala u slučaju nenamjerne štete koju korisnik napravi na računalu, korištenje zamjenskog uređaja te čak besplatni oporavak podataka u slučaju gubitka s tvrdog diska“, dodao je Adrijan Vazdar.

Dodatno jamstvo No Matter What moguće je besplatno aktivirati do 31. ožujka, a korisnicima pruža zaštitu uređaja od nepredviđenih oštećenja u trajanju od godine dana. Svi uvjeti korištenja dostupni su na web stranici: www.nomatterwhatguarantee.com/

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox