Toyotina proizvodnja vratila se na razine prije potresa i tsunamija u Japanu

Toyotina proizvodnja u pogonima širom svijeta vratila se prošlog mjeseca na razine iz razdoblja prije tsunamija, priopćio je japanski proizvođač vozila.

Potres i tsunami u Japanu 11. ožujka poremetili su proizvodnju Toyote i drugih proizvođača automobila, zbog prekida u opskrbi dijelovima iz sjeveroistočnog Japana.

Toyota je nakon katastrofe priopćila da ne očekuje povratak proizvodnje na normalu do kraja ove godine. U lipnju je prognozirala da će u srpnju biti blizu normalnih razina, a u kolovozu da će u potpunosti obnoviti proizvodnju u rujnu. Najnovija objava ukazuje na sposobnost poduzeća da se osovi na noge nakon problema.

Toyota je prošle godine bila najveći svjetski proizvođač automobila po broju prodanih automobila a u prvoj polovini ove godine kliznula je na treće mjesto, iza General Motorsa i Volkswagena.

Toyotini će radnici u sljedećim mjesecima raditi prekovremeno i u dodatnim smjenama kako bi nadoknadili proizvodnju izgubljenu zbog katastrofe, ističu u japanskom poduzeću. (Hina/jh)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox