Trgovački lanac pozvao i svoje dobavljače diljem Europe da se priključe inicijativi

Lidl Hrvatska se 11. ožujka 2014. službeno registrirao za EU inicijativu poštene poslovne prakse, čime se obvezao slijediti opća načela dobre prakse - poštivanje interesa potrošača, slobodu ugovaranja i poštenost poslovanja. Također, poštovat će načela poput povjerljivosti, pisanih ugovora, odgovornosti za rizik i razmjene informacija u skladu s pravilima tržišnog natjecanja. Lidl se na međunarodnoj razini za ovu hvalevrijednu inicijativu registrirao još krajem 2013., a do danas su inicijativu poštene poslovne prakse službeno podržale sve Lidl tvrtke koje posluju u zemljama članicama Europske unije.

Lidl Hrvatska je pozvao i svoje dobavljače da se priključe ovom projektu, čime jasno dokazuje zainteresiranost za održavanje odnosa s dobavljačima koji se zasnivaju na poštenju, uvažavanju i međusobnom povjerenju. Poslovni uspjeh trgovačkog lanca Lidl ne ovisi samo o kvaliteti proizvoda i cjenovnoj pristupačnosti koju Lidl nudi svojim kupcima, nego i uvelike o odgovornosti prema zajednici u kojoj posluje – što se očituje u kvalitetnim odnosima prema dobavljačima, zaposlenicima, prirodi i široj društvenoj zajednici. Tako Lidl načela poštene suradnje podržava i naglašava godinama kroz svoja načela poslovanja i načela ponašanja u ophođenju s poslovnim partnerima.

Tvrtka je ovo koja posebnu pažnju pridaje lokalnoj zajednici unutar kojeg provodi mnogobrojne humanitarne akcije. Također, Lidl je prepoznat i kao tvrtka koja ulaže u razvoj, edukaciju i napredak svojih zaposlenika, pa je tako treću godinu zaredom nositelj prestižnog certifikata Poslodavac Partner. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox