Trgovački sud odbio zahtjeve Ante i Ivana Perkovića protiv Badela 1862

Trgovački sud u Zagrebu objavio je prvostupanjsku presudu kojom se odbijaju tužbeni zahtjevi Ante Perkovića i Ivana Perkovića protiv Badela 1862, kojima su tražili poništenje više odluka Glavne skupštine društva, održane u kolovozu prošle godine.

Kako je danas priopćeno iz Badela 1862, Trgovački sud u Zagrebu, stalna služba u Sisku, prvostupanjskom presudom odbio je više tužbenih zahtjeva kojima se tražilo poništenje odluka Glavne skupštine Badela 1862, održane 20. kolovoza 2011. godine, među kojima i one vezane uz povećanje temeljnog kapitala društva dokapitalizacijom od strane Republike Hrvatske i Kapitalnog fonda d.d.

Odbijeni su i tužbeni zahtjevi Ante Perkovića, nekadašnjeg predsjednika Uprave Badela, i Ivana Perkovića kojima su tražili poništenje odluke o potvrđivanju suglasnosti Upravi i Nadzornom odboru za daljnje provođenje Plana restrukturiranja i Plana održivog razvoja iz svibnja 2010. godine, te o opozivu i imenovanju novih članova Nadzornog odbora Društva.

Kako ističu iz Badel 1862, tom presudom potvrđena je provedena dokapitalizacija te uspostavljena pravna sigurnost funkcioniranja društva. (Hina/jk)

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox