Trgovci Milanoviću: Osigurajte i nama pravo na godišnji odmor

Sindikat trgovine Hrvatske upozorio je danas da svoje zakonsko pravo na tjedni i godišnji odmor ne može iskoristiti tisuće radnika zaposlenih u sektoru trgovine te je zatražio od premijera Zorana Milanovića da osigura primjenu zakona na sve jednako, bez izuzetka, što je uostalom zadaća izvršne vlasti.

U otvorenom pismu predsjedniku Vlade vezano uz godišnji odmor, iz tog sindikata napominju kako je premijerova nedavna izjava kako će od svojih ministara tražiti da odu deset dana na odmor, jer ne može nitko raditi bez odmora, gledana s pravne strane zakonski točna, ali se, nažalost, selektivno primjenjuje i selektivno tumači u praksi.

Trgovci nemaju blagdana

Svoje zakonsko pravo na tjedni i godišnji odmor ne može iskoristiti tisuće radnika zaposlenih u sektoru trgovine. Rade sve dane u tjednu, rade prekovremeno više nego što je zakonski dopušteno, što im se pretvara u slobodne dane, a koje nikada ne mogu iskoristiti, upozoravaju iz tog sindikata.

Osigurajte primjenu zakona na sve jednako, bez izuzetka. Uostalom, to je zadaća izvršne vlasti, poručuje Sindikat trgovine Hrvatske premijeru Milanoviću. (Hina/sh)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox