Turistička ponuda Sarajeva: Pobačaj i 3 noćenja za 600 $

Jedna turistička tvrtka iz Istanbula ponudila je Turkinjama novu vrstu turističkog obilaska Sarajeva, nudeći im uz razgledavanje glavnoga grada Bosne i Hercegovine i pobačaj.

Da turistička ponuda može biti doista beskrajno raznolika pokazuje i ona agencije Barracuda Tour Company. Po cijeni od 600 američkih dolara prije dva tjedna agencija je klijentima počela nuditi četiri dana boravka, tri noćenja i pobačaj u jednoj privatnoj sarajevskoj klinici, pišu Nezavisne novine

Uz obilazak grada i abortus, ženama je omogućen i oporavak, nakon čega se vraćaju kući kao da se ništa nije desilo. Za nepuna dva tjedna čak 16 Turkinja odlučilo je uplatiti aranžmane, a sve u želji da u tajnosti abortiraju. Bolnice sa kojima kompanija surađuje u inozemstvu jedino žele nalaz njihovog liječnika iz Turske, a nije potrebna neka dodatna medicinska dokumentacija.

Cem Polatoglu, vlasnik agencije, potvrdio je kako se u proteklih petnaest dana 16 pacijentica odlučilo na takav aranžman u BiH, a ta je zemlja tek jedno od odredišta u kojem se nudi ovakav paket-aranžman. Kad je nešto zabranjeno ili teško ostvarivo, uvijek se nađe rješenje, kazao je Polatoglu konstatirajući kako se turistički operateri tek koriste pogodnostima što ih nudi postojeće tržište.

Barracuda Tour Company svojim klijenticama nudi turističko razgledavanje uz uključeni pobačaj i na Cipru te na Krimu i u Velikoj Britaniji gdje je aranžman i najskuplji i staje više od tisuću i 800 dolara. Na Krimu se pak sve da završiti za 370 dolara. Pobačaj u Turskoj nije protuzakonit, iako je i o tome već otvorena rasprava u toj zemlji.  Motiv koji mlade Turkinje navodi da pobačaj ipak obave u inozemstvu uglavnom je vezan za okruženje i u kojemu žive i društvene stereotipe s kojima su suočene.  (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox