Tužitelji odbacili tužbu protiv Strauss-Kahna: Sobarica je lagala

Predmet protiv bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna zbog seksualnog napada urušio se nakon što su tužitelji zaključili da se snažno svjedočenje žrtve pretvorilo u niz laži te su od suda zatražili odbacivanje tužbe.

Tužitelji s Manhattana, koji su uhitili 62-ogodišnjeg Straussa-Kahna na temelju tvrdnji 32-ogodišnje hotelske sobarice Nafissatou Diallo, u ponedjeljak su na 25 stranica obrazložili sudu kako je ona iznosila laž za laži te su pozvalići nadležnog suca da odbaci sve optužbe protiv njega. 

Oštećena je bila ustrajno i povremeno neobjašnjivo neiskrena u opisivanju stvari koje su bile od većeg ili manjeg značaja, naveli su tužitelji u podnesku. U našim ponavljanim razgovorima s njom puna istina oko navedenog slučaja kao i o njoj samoj ostala je stoga izvan dohvata. Tužitelji navode i kako je ona u razgovorima uvjerljivo opisala kako je u rodnoj Gvineji bila žrtvom višestrukog silovanja što se kasnije pokazalo njezinom izmišljotinom.

Podsjetimo, Strauss-Kahn, koji ima aspiracija na sljedećim francuskim predsjedničkim izborima, uhićen je 14. svibnja pod optužbom za pokušaj silovanja i za seksualno zlostavljanje. Tužitelji su poručili da s obzirom na to da ne vjeruju izvan razumne sumnje u istinitost iskaza sobarice ne mogu to tražiti ni od porote. Prema podnesku čitav je incident u hotelskoj sobi trajao oko devet minuta. (Hina/jk)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox