Tužiteljstvo se nije žalilo - Čermak je slobodan

Tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) potvrdilo je Hini da se nije žalilo na presudu prvostupanjskog vijeća hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču.

 

Prvostupanjskom presudom Ante Gotovina je osuđen na 24 godine zatvora, Mladen Markač na 18 godina zatvora, a Ivan Čermak je oslobođen. Ovime se potvrđuje presuda Čermaku, što znali da je on i službeno slobodan čovjek.

Obrane dvojice hrvatskih generala Gotovine i Markača poslale su do isteka roka u ponedjeljak u ponoć Haaškome sudu najave žalbi na nepravomoćnu presudu u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač", potvrdili su za Hinu odvjetnici dvojice optuženih generala.

Nakon podnošenja najavi žalbe, pravilnik ICTY-ja predviđa rok od 75 dana za podnošenje same žalbe. Nakon toga druga strana ima rok od 40 dana da odgovori na tu najavu, pa slijedi daljnjih 15 dana roka za replike na odgovore. Poslije isteka tih rokova uspostavlja se žalbeno vijeće ICTY-ja za taj predmet koje zakazuje datum rasprave. (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox