U Cromarisu potpisan prvi Kolektivni ugovor

Uprava tvrtke Cromaris i predstavnici sindikata PPDIV za Cromaris potpisali su danas u Zadru prvi Kolektivni ugovor kojim se uređuju prava Cromarisovih zaposlenika u idućih godinu dana.

 

Odredbe novog Kolektivnog ugovora, koji vrijedi do kraja 2011. godine, primjenjuju se od 1. listopada ove godine.

Potpis prvog kolektivnog ugovora u Cromarisu izuzetno je značajan događaj za tvrtku, jer je njime ujednačen status svih zaposlenika u kompaniji, što do sada nije bio slučaj jer su u Cromaris udružene četiri različite tvrtke, kazao je direktor Cromarisa Goran Markulin.

Istaknuo je kako je ugovor potpisan nakon relativno dugih pregovora sa sindikatom PPDIV.

U budućnosti će zajednički raditi na podizanju operativnih rezultata kompanije te poboljšanju uvjete rada za sve zaposlenike, kazao je.

Glavni sindikalni povjerenik PPDIV za Cromaris Ivan Perković je rekao kako su zadovoljni potpisanim kolektivnim ugovorom i činjenicom da su zadržali stečena prava radnika.

Sindikat vjeruje u Upravu Cromarisa i u budućnost tvrtke, tim više što tvrtka investira u razvoj i proizvodnju, kazao je.

Tvrtka Cromaris hrvatski je lider u marikulturi te zapošljava više od 200 radnika. Tvrtka je osnovana u listopadu 2009. udruživanjem četiri tvrtke za uzgoj i preradu ribe u sastavu Adris grupe - Cenmar, Marimirna, Marikultura Istra i Bisage-Nit.

U četiri uzgajališta i mrjestilištu u Ninu proizvodi 60 posto domaćeg uzgoja orada i brancina te 90 posto ukupno proizvedene riblje mlađi u Hrvatskoj, a više od 50 posto prodaje ostvaruje u izvozu. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox