U Dubrovniku oko 4 tisuće gostiju

Novu godinu u Dubrovniku je dočekalo oko četiri tisuće gostiju, što je pokazatelj uspješnog turističkog početka 2011. godine, priopćeno je danas iz dubrovačke Turističke zajednice (TZ).

 

Bogat novogodišnji program događanja, koji je obuhvaćao trodnevni pogram na otvorenome, te organizirane dočeke u devet hotelskih kuća i klubovima Lazareti i Culture Club Revelin, prekrasno suho i sunčano vrijeme i ukupna ponuda bili su razlozima odličnog početka turističke Nove 2011. u Dubrovniku, navode u TZ Grada Dubrovnika. U Dubrovniku je za Novu godinu bilo otvoreno 17 hotelskih kuća, što je više nego u isto vrijeme prošle godine.

Intenzivniji dolazak za blagdanski vikend u Dubrovnik, počeo je slijetanjima 15-tak charter letova iz Turske, Španjolske, Portugala, Francuske i drugih zemalja u četvrtak, 30. prosinca. Ukupno je blagdanski novogodišnji vikend u Dubrovniku provelo oko četiri tisuće gostiju, od kojih su najbrojniji bili gosti iz Turske, Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovinem Bugarske, Španjolske i Portugala.

U usporedbi s prošlogodišnjim turističkim prometom u vrijeme dočeka Nove godine, rezultati su za 20 posto bolji, svi otvoreni hoteli zabilježili su odličnu popunjenost, a bilo je nešto gostiju i u privatnom smještaju, navode u dubrovačkoj Turističkoj zajednici. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox