U izraelskoj pucnjavi na Golanu troje ubijenih Palestinaca

Izraelske vojne snage u nedjelju su otvorile vatru na palestinske demonstrante iz Sirije koji su okupili pred izraelskim graničnim prijelazom na Golanskoj visoravni i pokušali ga probiti, a sirijska televizija izvijestila je o troje ubijenih prosvjednika i devet ranjenih.

 

Izraelski vojni glasnogovornik u Tel Avivu rekao je da su izraelski vojnici, još otprije u stanju visoke pripravnosti na potezu duž sirijske i libanonske granice, zbog mogućih pokušaja nasilnih palestinskih prijelaza na drugu stranu granice povodom obilježavanja 44. godišnjice Šestodnevnog rata, ispaljivali pucnjeve upozorenja te da nema informacija o smrtno stradalima.

Reutersov izvjestitelj s mjesta događaja prenio je kako je vidio da s mjesta prosvjeda na nosilima odnose četiri ranjene osobe, no nije mogao potvrditi jesu li oni stradali u izraelskoj pucnjavi.

Nekoliko sati prije današnjeg incidenta izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je kako je vojnim snagama naredio da djeluju suzdržano, ali odlučno kako bi spriječili pokušaj prijelaza granice silom. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox