U osam minuta do posla u struci - savršena simbioza poduzeća i studenata

Career Speed Dating, jedinstven spoj selekcijskog razgovora i speed datinga, održan je 13. prosinca 2018. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.


Career Speed Datinga pružio je priliku studentima da iskuse pravi razgovor za posao u ležernoj atmosferi, sklope nova poznanstva i naprave prvi korak prema karijeri u samo osam minuta. Također, ponudio je priliku poslodavcima da pronađu najboljeg kandidata za posao. Razgovori su se odvijali od 9 do 17 sati, a studenti su mogli izabrati između sedam skupina poduzeća te razgovarati osam minuta sa šest poduzeća unutar svake skupine. 

Poduzeća imaju različit pristup razgovoru, a kako to radi SedamIT podijelio je s nama Igor Blažanović, voditelj CRM odjela:

“Naša su pitanja na primjer: glazba ili sport? Stepenice ili lift? Java ili Python? Ta uvodna pitanja pomažu razviti razgovor. Time nastojimo, uz konkretan razgovor o poslu, približiti se kandidatima i saznati što rade u slobodno vrijeme, čime se bave i koji su njihovi interesi.”

Uz to, Igor ohrabruje:

“Na pitanje: Koji je Vaš najveći uspjeh u životu? studenti često ne znaju odgovor. Međutim, to što studiraju, ili su možda već na posljednjim godinama fakulteta, je samo po sebi veliki uspjeh”.

Svoje mišljenje o Career Speed Datingu podijelili su i studenti.

“Zadovoljan sam Career Speed Datingom jer je opuštena atmosfera i ne postoji pritisak te možemo opušteno razgovarati. Studenti mogu vidjeti što poduzeća nude i obrnuto te je to odlična simbioza.”,

rekao je Gregor, dok je Ivi ovo već drugi dolazak na Career Speed Dating:

“Bio sam i prošle godine. Sličan je kao Job Fair samo manji i osobniji. Poručio bih studentima da svakako probaju, nemaju što izgubiti i može biti jako dobro”.

Ove godine na Career Speed Datingu sudjelovala su 42 poduzeća: Danieli Systec, Gideon Brothers, Hrvatska elektroprivreda, Končar - Mjerni transformatori, RASCO, Vertiv, Atos IT Solutions and Services, HashCode, Memgraph, Microblink, Axilis, Croteam, A1, COMBIS, Ericsson Nikola Tesla, SedamIT, Tele2, CS Computer Systems, Croatia osiguranje, Financijska agencija - FINA, INFIGO IS, INsig2, Poslovna inteligencija, Zagrebačka banka, Altpro, Byte Lab Grupa, GlobalLogic, GREYP BIKES, LOGICDATA Mechatronics, Rimac Automobili, Ekobit, AVL-AST, dSPACE engineering, KING ICT, 2e Systems, SysKit, Bornfight, Five, Infinum, SofaScore, Trikoder, Undabot. (G.G.)

 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox