U Šibensko-kninsku županiju ulaže se više od 78 milijuna eura

Na području Šibensko-kninske županije trenutačno su u tijeku izvođenja ili pred izvođenjem projekti vrijedni više od 78 milijuna eura, istaknuo je na konferenciji za novinare šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Unatoč recesiji, ta županija provodi razvojne projekte, rekao je Pauk te nabrojio najvažnije među njima. Istaknuo je da je u Šibeniku proveden natječaj za izvođača radova na uređenju gata Vrulja, vrijednih 12 milijuna eura.

Među radovima istaknuo je obnovu Tehničko-industrijske škole i njezino prerastanje u Srednjoškolski centar, što će stajati 8,6 milijuna eura. U tijeku je i izgradnja osnovne škole na Meterizama, vrijedna oko tri milijuna eura.

Župan je spomenuo i izgradnju regionalnog centra za gospodarenje otpadom na Bikarcu, vrijednu osam milijuna eura, koja će početi čim se u posao uvede izvođač radova, te rekonstrukciju šibenskog mosta vrijednu 1,2 milijuna eura.

Podsjetio je kako je nedavno otvorena nova šibenska kirurgija vrijedna 4,4 milijuna eura, a u tijeku je rekonstrukcija Odjela uho-grlo-nos šibenske Opće bolnice, vrijedna 1,2 milijuna eura.

Spomenuo je i kako je 1,5 milijuna eura namijenjeno za cestu od Dubrave, naselja u blizini Šibenika, do poduzetničke zone Poda, za čiju će se gradnju izdvojiti 1,5 milijuna eura, a gradnja bi trebala početi čim stigne potvrda glavnog projekta.

Župan je spomenuo i kninski i drniški projekt izgradnje nove vodoopskrbne mreže, za koji je iz IPA fonda osigurano oko 22 milijuna eura, a čeka se natječaj za izvođača radova.

U Kninu se obnavljaju i popravljaju stambene zgrade, u što će se uložiti 8,7 milijuna eura, a očekuje se i početak gradnje spomenika vojno-redarstvenoj akciji "Oluji", vrijednog 680.000, za koji je gotova lokacijska dozvola i čeka se glavni projekt.

Župan je, među ostalim, istaknuo i projekt sanacije deponija Male Promine, vrijedne 2,32 milijuna eura, koja bi trebala završiti krajem prosinca.

Pauk je ocijenio kako je to najbolji način da se kaže "kako nije sve onako crno kako dnevni tisak i mediji govore u izvješćima, niti je to najnerazvijenija županija, kako to neki znaju kazati".

Indeks razvijenosti u skladu s regionalnim razvojem, rekao je župan, također govori u korist Šibensko-kninske županije, a to područje svrstava na deseto mjesto po razvijenosti u Hrvatskoj. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox