U Zagrebu sve više turista

Zagreb je i u veljači ove godine nastavio bilježiti turističke poraste i to s posjetom 30,2 tisuća turista koji su ostvarili 62,5 tisuća noćenja, što je u dolascima porast za dva posto, a u noćenjima za 15 posto u odnosu na veljaču prošle godine, prvi su podaci Turističke zajednice grada Zagreba.

Iako se Zagreb često kritizira kao uspavanu metropolu koja nije dovoljno iskoristila dobar položaj i da je turistima samo tranzitna destinacija čini se kako je i tomu došao kraj. U posljednje vrijeme bilježi se porast gostiju, a to je donijela i ova godina.Većina turista u Zagrebu u veljači su bili stranci, njih 19,3 tisuće, što je 5 posto više nego u istom lanjskom mjesecu, dok je znatno veći porast od 17 posto ostvaren s gotovo 40 tisuća stranih noćenja.

Očekivano najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz Austrije, Srbije, BiH te Italije. Tako je Zagreb potvrdio da ima svijetlu budućnost kada su u pitanju gosti iz susjednih zemalja te da može biti puno više od tranzitnog grada u kojem putnici presjedaju na letove za druge destinacije. 

Sveukupno je u prva dva mjeseca ove godine u Zagrebu boravilo gotovo 61 tisuća turista, koji su ostvarili 123,5 tisuća noćenja, a što su porasti od 4 odnosno 16 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox