Uber u partnerstvu s Hrvatskom mrežom za beskućnike ponudio besplatnu dostavu darova za potrebite sugrađane

Uber u suradnji s Hrvatskom mrežom za beskućnike poziva svoje korisnike da uljepšaju blagdane sugrađanima bez doma priključivanjem humanitarnoj akciji ‘I njima je Božić’. U sklopu akcije korisnici Ubera u Zagrebu od danas do kraja godine mogu poslati dar uz besplatnu dostavu putem Uber Connecta.

Poklon je moguće poslati tijekom radnih dana od 9 do 18 sati na adresu organizatora humanitarne akcije - Ulica Kneza Branimira 53. Da bi poslali paket besplatno preko Uber Connecta, korisnici imaju na raspolaganju promo kod ‘SJETISE’ koji je potrebno unijeti u Uber aplikaciji pod opcijom Wallet, nakon čega će im se omogućiti besplatna dostava u vrijednosti do 40 kn. 

Od srca zahvaljujemo Uberu što su prepoznali našu akciju i potrebe korisnika Centra za pomoć i podršku beskućnicima, kao i samu problematiku beskućništva. U lancu pomaganja i brige za najpotrebitije sugrađane trebamo svi stajati zajedno jer ulica nije dom. Pozivam sve ljude dobre volje da za blagdane razvesele svoje sugrađane i uključe se u ovu humanitarnu akciju, istaknula je Tina Debeljak, koordinatorica humanitarne akcije iz Hrvatske mreže za beskućnike.

Građani koji se žele priključiti akciji beskućnicima mogu pomoći slanjem poklon bonova, higijenskih potrepština, trajnih prehrambenih proizvoda, zimskih dodataka ili ostalih poklona, kao i uplatom novčane donacije koje će Hrvatska mreža za beskućnike iskoristiti za kupnju poklona i potrepština. Organizatori akcije napominju da je prilikom slanja poklona potrebno naznačiti sadržaj poklona te, ako se radi o odjeći, dodati je li riječ o muškim, ženskim ili uniseks dodacima. 

Tijekom ovogodišnjih blagdana smo, kako bi pokazali predanost našoj zajednici u Hrvatskoj, odlučili podržati humanitarnu akciju Hrvatske mreže za beskućnike kojom pružaju pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Drago nam je da imamo priliku dati svoj doprinos hvalevrijednoj inicijativi i pozivam sve građane i naše korisnike da nam se priključe besplatnim slanjem poklon paketa do Centra za pomoć i podršku beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva kako bi im uljepšali ove dane, dodala je Morena Šimatić, country menadžerica Ubera za Hrvatsku. 

Nakon slanja paketa, partneri vozači Ubera dostavit će ga u Centar za pomoć i podršku beskućnicima, a njihovi volonteri će potom podijeliti poklone ispred pučkih kuhinja i na drugim lokacijama gdje se okupljaju.

Sigurnost na prvom mjestu

Sigurnost i dalje ostaje Uberov prioritet. Kompanija je vozačima distribuirala higijenske pakete koji sadrže maske,rukavice, dezinfekcijske gelove i sprejeve. Uz to, Uber je usmjerio svoje napore na implementaciju procesa i tehnoloških rješenja u stvarnom vremenu kako bi osigurali odgovorno i sigurno korištenje usluga u svakom trenutku. Među njima je i alat za prepoznavanje objekata koji omogućava Uberovoj aplikaciji da prije početka putovanja utvrdi nose li vozači masku, kao i kontrolni popis unutar aplikacije putem kojeg vozači i korisnici mogu potvrditi da poštuju sve sigurnosne mjere prije spajanja na platformu.

PS/LŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox