Unatoč deficitu, rebalansa državnog proračuna neće biti

Deficit je nastao jer su isplaćeni svi poticaji seljacima kao i neka veća davanja. Govoreći o prijedlogu novog Zakonu o potrošačkom kreditu, Linić je naglasio kako se on odnosi samo na građane kojima banke žele ukinuti ili srezati minus, a ne na sve minuse na tekućim računima.

“Neće biti rebalansa - isplaćeni su svi poticaji seljacima u svibnju, a isplaćeni su za svih 12 mjeseci, isplaćena su i neka veća davanja”, rekao je ministar Linić, odgovarajući na upit kad bi rebalans mogao biti, jer se i prije polovice godine došlo do 60% planiranog deficita. Očekivanja su Ministarstva da će se to izravnati do kraja godine.

Tom se prilikom osvrnuo i na Zakon o porezu na nekretnine za kojega je rekao kako je pripremljen, no da je uži kabinet Vlade odlučio da za sada taj prijedlog zakona ne pušta u proceduru. Dodao je kako je tu riječ o političkoj volji s obzirom da koalicijski predsjednici odlučuju.

Što se tiče prijedloga novog Zakona o potrošačkom kreditu, naglasio kako se on odnosi samo na građane kojima banke žele ukinuti ili srezati minus, a ne na sve minuse na tekućim računima. “Mi zabranjujemo ukidanje minusa i tražimo da banke ugovore dvogodišnji kredit. Ako je banka do jučer trpjela građana sa minusom, neka sad izvoli građaninu omogućiti dvije godine. ”

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/unatoc-deficitu-rebalansa-drzavnog-pror...

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox