Upitna isporuka ekrana za novi iPhone

Proizvođač ekrana za iPhone 5, japanski Sharp nalazi se u financijskim problemima. Kako je zbog toga upitna isporuka velikog broja ekrana Apple bi mogao priskočiti u pomoć. 

Ostalo je samo devet dana do predstavljanja novog iPhone, a Apple ima problema s dobavljačima. Tako Sharp ne uspijeva isporučiti dovoljnu količinu ekrana, prenosi bug.hr

Sharpov predsjednik, Takashi Okuda, početkom kolovoza izjavio je kako će tvrtka početi s masovnom proizvodnjom ekrana u svojoj tvornici Kameyama u središnjem Japanu tijekom rujna. Vjeruje se kako se u tom pogonu proizvode ekrani za Apple, no u Sharpu su to odbili potvrditi. Predstavnici tvrtke samo su izjavili kako je tvornica Kameyama u pogonu, no nisu objavili podatke o količinama proizvedenih proizvoda.

Prema neimenovanim izvorima koje prenosi Reuters, Sharp navodno ima financijskih problema zbog velikih troškova proizvodnje, zbog čega se nagađa kako bi Apple mogao uskočiti s financijskom pomoći kako bi ubrzao proizvodnju. Osim Sharpa, ekrane za Apple proizvode i druge tvrtke, poput LG Displaya i Japan Displaya. (HT)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox