Uprava HŽ-a čestitala ministru Komadini pa mu dala mandate na raspolaganje

Predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zlatko Rogožar te članovi Uprave Predrag Zekić, Marijan Klarić i Oliver Krilić dali su novom ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatku Komadini svoje mandate na raspolaganje, priopćeno je iz HŽ-a.

Uprava HŽ Holdinga čestitala je Zlatku Komadini na imenovanju za ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, navodi se u također priopćenju.

Rogožar je stavljanje mandata na raspolaganje već ranije najavio na tradicionalnom predblagdanskom susretu s novinarima (7. prosinca) rekavši kako je logična stvar da su mandati uprave na raspolaganju pobjedničkoj koaliciji.

Iz HŽ-a potvrđuju da je potez članova Uprave potaknut smjenom vlasti i izborom novog ministra te da se radi o uobičajenoj praksi s obzirom da je HŽ državno poduzeće.

Rogožar je na čelo HŽ Holdinga imenovan krajem studenoga prošle godine naslijedivši Zorana Popovca. Prije toga bio je član Uprave HŽ Holdinga i predsjednik Uprave HŽ Carga.

Rogožarov izbor tadašnji resorni ministar Božidar Kalmeta obrazložio je potrebom za energičnim čovjekom koji željeznicama treba u vremenu restrukturiranja i modernizacije, kad za sustav HŽ-a ima sve manje sredstava iz državnog proračuna pa treba osigurati nove poslove s naglaskom na susjedne zemlje.

Rogožar je jedan od inicijatora osnivanja tvrtke Cargo 10, zajedničke tvrtke željeznica iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, kojoj su pristupile i Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine te Makedonije.

Društva HŽ Holdinga će, prema procjenama aktualne Uprave, smanjiti ovogodišnji gubitak u odnosu na 2010. godinu za 33,7 posto, na 41,8 milijuna kuna, a u idućoj godini, kako su najavili, trebala bi poslovati s dobiti od 600 tisuća kuna. (Hina/jh)

 

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox