USKOK: Novinari nisu osumnjičeni

USKOK je izvijestio kao su novinari pozvani na ispitivanje radi otkrivanja tajnih podataka iz israga nisu osumnjičeni, već su saslušani kao svjedoci nakon što su uredno upozoreni na sva svoja prava.

U USKOK-u ističu i da su netočne tvrdnje da su novinari pozvani na obavijesne razgovore, čime se, kažu, sugerira javnosti da su novinari osumnjičenici i da se pozivanjem u Ured utvrđuje njihova odgovornost.

Pokušaj zastrašivanja novinara

Podsjetimo, u sjedište USKOK-a je pozvan novinar Večernjeg lista Josip Bohutinski, koji je rekao da je riječ o političkom pritisku na medije.

Ocijenio je i da se na taj način želi skrenuti pažnja s objavljenog sadržaja na to tko je izvor informacija. Dodao je da ga iznenađuje brzina slanja poziva nakon što je predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila da će se potruditi doznati što se događa i tko daje iskaze, što, po njegovim riječima, ukazuje da hrvatsko pravosuđe nije neovisno.

Pozivanje na razgovore osudilo je i Hrvatsko novinarsko društvo koje tvrdi da na djelu pokušaj zastrašivanja novinara i medija kako se više ne bi pisali o temama od iznimnog interesa za hrvatsku javnost. (Hina/jh)

 

 

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox