Uspjeh hrvatskih inovatora na sajmu u Kuvajtu

Foto: Shutterstock

Hrvatski inovatori poduzetnici ostvarili su upravo završenom 5. međunarodnom sajmu inovacija Bliskog istoka (IIFME 2012) u Kuvajtu velik komercijalni uspjeh te su osvojili brojna odličja, izvijestili su danas iz Hrvatskog saveza inovatora (HSI). 

IIFME je, kao najveća bliskoistočna izložba inovacija, okupio 210 izložaka iz svih zemalja regije, uz goste iz Tajvana, SAD-a, Rusije i brojnih europskih zemalja, ukupno 25 država, a moto ovogodišnje izložbe bio je "IIFME je mjesto gdje inovatori susreću investitore". Iz HSI-a navode kako je Klaudio Pap za "Dualni modni dizajn tekstila i kože" ostvario posredne kontakte s kuvajtskim ministarstvom obrane, dok su predstavnici tvrtke Presencia d.o.o. za "NESU CARD" razgovarali s budućim distributorima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu.

Predstavnici tvrtke DOK-ING su za primjenu "Višenamjenskog robotskog protupožarnog sustava MVF 5" kontaktirali s kuvajtskim naftnim kompanijama vezano uz primjenu na brojnim nafnim poljima. Niz je distributora zainteresirano za plasman profesionalne kozmetike tvrtke Dermoestetik iz Umaga, a Marko Kravar je prodao sve izložene primjerke svog "Crofender-a", ističu iz Hrvatskog saveza inovatora.

Uz poslovne kontakte, ukupno osam hrvatskih izlagača osvojilo je i 10 odličja, a najuspješniji hrvatski izlagač je bila tvrtka Dermoestetik s linijom profesionalne kozmetike "Esensa Mediterana", čiju je autoricu Ivanu Legović Svjetska organizacija za zaštitu intelektualnog vlasništva proglasila Prvom damom izložbe IIFME 2012.

Zlatna odličja osvojili su inovatori Jana Žilja Vujić, Vilko Žiljak, Klaudio Pap i Ivana Stanimirović Žiljak za "Dualni modni dizajn tekstila i kože", Darko Dobošić za "Signalni uređaj za upravljanje protokom prometa detekcijom pješaka i vozila na daljinu" te Slobodan Rajić za "Gumene putne prijelaze DR-1". Zlatom su nagrađeni i Jurica Mavrović i Slavko Lauš za "Zaštitu od zračenja mobitela", inovaciju kojoj je Akademija ruskih elitnih inovatora dodijelila i posebnu nagradu. Srebrnim odličjima nagrađeni su Marko Kravar za "CROFENDER - univerzalni nosač bokobrana", Vjekoslav Majetić za "Višenamjenski robotsko protupožarni sustav MVF 5" i Dejan Ciglenečki za "Mehanizam za učvršćivanje vučnog priključka". (Hina/HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox