Utječe li intimna veza na poslu na kvalitetu rada?

Rezultati ankete portala MojPosao o tome kako i utječu li intimne veze na poslu na kvalitetu rada pokazali su da 80 posto ispitanika nije u vezi na radnom mjestu, dok petina njih, ili 20 posto, jesu.

Portal MojPosao anketu je proveo tijekom srpnja među 460 ispitanika. Od ukupnog broja ispitanika njih 57 posto, koji nisu vezi na radnom mjestu, smatra da to utječe na kvalitetu rada. Uglavnom, kako se navodi u priopćenju, smatraju da partneri zbog toga ne mogu biti objektivni i profesionalni, jer u tim slučajevima rijetki zaista mogu odvojiti privatno od poslovnog. Posebno to, ističu ispitanici, može biti izraženo ako su u vezi osobe na različitim pozicijama u hijerarhiji. Partner na radnom mjestu može uzrokovati smanjenu koncentraciju na zadatke i ciljeve, a eventualni prekid takve veze može uzrokovati velike probleme u funkcioniranju tima, smatraju ispitanici koji misle da veze na poslu utječu na kvalitetu rada.

Međutim, dio tih ispitanika smatra da utjecaj veze na radnom mjestu može biti pozitivan i negativan, što prije svega ovisi o samim partnerima, te ističu da se stanje u privatnom životu ionako zrcali na poslovni, naglašava se u priopćenju portala MojPosao. Također, kako se dodaje, 23 posto od ukupnog broja ispitanika nije u vezi na poslu i smatra da to ne utječe na kvalitetu rada. Pritom većina njih smatra da se privatno i poslovno može odvojiti, te dodaju da je prirodno da se na poslu razvijaju i intimne veze, budući da se danas na radnom mjestu provodi većina vremena. I oni naglašavaju da se privatni život, bez obzira gdje se odvijao, reflektira na poslovni. Da su trenutno u vezi na poslu i da to pozitivno utječe na kvalitetu njihova rada tvrdi 11 posto od ukupnog broja ispitanika.

Većina s partnerom nije u istom uredu

Oni kažu da su očekivanja od partnera veća, a zbog emotivne veze razumijevanje među njima bolje. Ipak, neki od njih navode i negativne aspekte kao što je mogućnost manje koncentracije na posao. Preostalih 9 posto od ukupnog broja ispitanika koji su u vezi na poslu smatraju da to ne utječe na kvalitetu njihova rada, jer, tvrde, znaju odvojiti privatni od poslovnog života. Većina ih s partnerom nije u istom uredu ili odjelu, te stoga nemaju previše kontakata, ističu s portala MojPosao. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox