Uzaludan Karamarkov trud: Ostojić poništio natječaj za 214 policijskih imenovanja

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić donio je odluku o obustavi internog oglasa za rukovodeća radna mjesta u MUP-u, objavljeno je na internetskim stranicama MUP-a. Riječ je o internom natječju za policijske dužnosnike koji je neposredno pred parlamentarne izbore raspisao bivši ministar Tomislav Karamarko.

Ostojić je obustavio interni MUP-ov oglas za imenovanje 214 rukovodećih policijskih službenika koji je Karamarko raspisao 28. studenog, to jest šest dana prije parlamentarnih izbora. Novi ministar je oglas obustavio "zbog bitno promijenjenih okolnosti nakon njegovog raspisivanja", a odluku je donio na temelju Zakona o državnim službenicima i Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi.

Ostojić je već nakon pobjede Kukuriku koalicije na izborima najavio da će poništiti tzv. Karamarkov natječaj kojim su se tražili načelnici svih 20 policijskih uprava i pripadajućih policijskih postaja. Odmah po raspisivanju natječaja tadašnja oporba ocijenila ga je kao pokušaj Karamarka da uhljebi svoje kadrove pred smjenu vlasti.

Kadrovske promjene

Ministar Ostojić je prošlog tjedna u svom prvom ministarskom razgovoru s novinarima rekao da će poništiti natječaj "u namjeri da se sve napravi u skladu sa zakonom". Najavio je da će u MUP-u biti kadrovskih promjena, ali da nema potrebe za ishitrenim reakcijama jer policijski sustav funkcionira te da će o svojim budućim suradnicima javnost izvijestiti 10. siječnja.

Obustavljenim natječajem tražila su se, među ostalim, i dva zamjenika glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost i kriminalitet, te načelnici Policijske akademije, Uprave policije, Uprave za granicu, Uprave kriminalističke policije, Uprave za posebne poslove, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić te Uprave za europske integracije i međunarodne poslove. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox