Valamar je i ove godine potvrdio da je vodeći poslodavac u turističkom sektoru

Na svečanoj dodjeli održanoj 6. prosinca 2013., Gordana Fabris, Direktorica ljudskih resursa u tvrtki Valamar hoteli i ljetovališta, primila je certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Tom prilikom Gordana Fabris je izjavila: „Izuzetno smo ponosni što smo već osmu godinu za redom potvrdili status Poslodavca Partnera, koja se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Time smo se čvrsto smjestili u sam vrh kompanija koje se promišljenom strategijom razvoja ljudskih resursa i ulaganjem u svoje zaposlenika razlikuju od konkurencije. Trud i sredstva uložena u vlastite zaposlenike uvijek se višestruko vraćaju. Stvorite li okruženje u kojemu se ljudi osjećaju dobro i u kojemu vide svoju budućnost, imat ćete i zaposlenike s kojima možete računati u svim izazovima.“

Tvrtka Valamar hoteli i ljetovališta kontinuirano radi na unapređenju procesa upravljanja zaposlenicima. Ove godine pokrenut je projekt Uplifting Service koji ima za cilj poticati zaposlenike da su u svakom trenu na usluzi gostima, ali i jedni drugima. Voditelji imaju povjerenja u svoje zaposlenike i potiču njihovu samostalnost da spontano oduševe gosta.

U prilog činjenici da je Valamar jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu govore i podaci iz godišnjeg ispitivanja zadovoljstva zaposlenika. U usporedbi s prijašnjom godinom većina kriterija bilježi porast: od organizacije posla, edukacije, stava prema poslodavcu, prilika u karijeri do balansa život-rad i plaća. Zaposlenici Valamara imaju visok osjećaj pripadnosti kompaniji i vjeruju u njezinu uspješnu budućnost.

No, Valamar ne njeguje samo odnose sa stalnim zaposlenicima, već ulaže u razvoj znanja i vještina sezonskih radnika. Već dugi niz godina raste broj radnika s ugovorom "stalnog sezonca", a od ove godine, pored "stalnog sezonca" koriste i druge mjere zavoda za zapošljavanje „Rad nakon ljeta“ i "Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa". Radnici prepoznaju ulaganja Valamara i mogućnosti koje im nudi te je rezultat toga vrlo niska stopa fluktuacije radnika, a stopa povrata sezonskih radnika u objekte Valamar grupacije je preko 80%. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook /LinkedI /Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox