Veće tvrtke će zaposlenicima davati pokaz, a ne naknadu za prijevoz?

Nije nikakva tajna da je ZET u gubicima, te su se u Holdingu dosjetili da s većim tvrtkama potpišu ugovore prema kojima bi zaposlenici tih tvrtki umjesto 290 kuna naknade za prijevoz dobivali mjesečne radničke karte, piše zagrebancija.com.

U Holding bi tako potpisao ugovore s Agrokorom, Krašom i Atlantic grupom i drugim većim tvrtkama kako bi ZET osigurali dodatni prihod i smanjili nagomilane dugove.

Tih 290 kuna je naknada formirana po našoj cijeni radničke karte koja sada ide gore, ali mi smo spremni naplatiti tu cijenu tvrtkama mjesečno za cijelu godinu, što će njima ispasti jeftinije, objašnjava sugovornik iz Holdinga i dodaje da bi tvrtke na taj način platile 10, a ne 12 mjeseci dok bi ZET imao stabilan prihod.

Naknada za prijevoz od 290 kuna koju veće tvrtke prema kolektivnom ugovorom moraju isplaćivati daju u obliku novca jer se radi o neoporezivom izdatku. U Holdingu objašnjavaju da zaposlenici troše taj novac na druge stvari, a ne na prijevoz i ističu da bi se to njihova ponuda s popustom isplatila samim tvrtkama, ZET, ali i gradu zbog rasterećenja prometa.

Informaciju je potvrdio i direktor ZET-a Dubravko Baričević koji kaže da pregovaraju s raznim tvrtkama i da pregovori dobro napreduju. (jk)

 

 

Izvor: www.zagrebancija.com
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

 

 


 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox