VIPnet korisnicima Tomato tarife ''Na tuđi račun'' ukida stečene bonuse

Udruga za zaštitu korisnika telekomunikacijskih usluga Telekom objavila je priopćenje u kojem VIPnet proziva zbog ''nekorektnog i moguće nezakonitog'' ponašanja, prenosi Novi list.

Đuro Labura, predsjednik udruge Telekom napomenuo je kako je VIPnet izmijenio uvjete korištenja tarife na način da se od 22. prosinca briše sav ranije stečeni bonus korisnika veći od 200 kuna. Početni uvjeti tarife predviđali su da ju korisnik može koristiti bez vremenskog ograničenja, a da za svaku punu minutu dolaznog poziva na svoj Tomato broj iz fiksnih i mobilnih mreža (uz određena ograničenja) na svoj račun doibiva bonus od jedne kune.

VIPnet je imao pravo, napominje Lubura, izmijeniti uvjete, ali nipošto retroaktivno. Osim toga, svi drugi operatori su VIPnetu plaćali pozive prema njihovim korisnicima pa je VIPnet financijski profitirao od korisnika tarife  ''Na tuđi račun'', a sada, kad bi korisnici trebali imati koristi od svog bonusa, jednostrano mijenja uvjete, kaže Lubura, napominjući kako korisnik koji podigne tužbu protiv VIPneta ima velike šanse izgubljeni bonus nadoknaditi, kao i sve sudske troškove.

U VIPnetu su htjeli spriječiti zloupotrebe

Kako odgovaraju iz VIPneta, promjena uvjeta dogodila se zbog sprečavanja zloupotreba korištenja te tarife, jer su bili suočeni s nizom pokušaja prijevara i manipulacija putem oglasnika na kojima se preprodaju kartice, što je kažnjivo zakonom. Korisnici su, kažu, o promjeni obaviješteni čak 45 dana prije promjene uvjeta, tijekom kojih mogu potrošiti sav bonus veći od 200 kuna. (jh)

 

 

 

 

Izvor: www.novilist.hr

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox