Više cvijeća manje smeća za NP Mljet

Dok iz Ministarstva mora potvrđuju kako je očišćena uvala Zaglavak na Pelješcu, u isto se vrijeme i dalje upozorava na onečišćenje u Mljetskom kanalu. Brodica je Ronilačkog centra ''Aquatica'' pretražila područje akvatorija Mljeta te u kanalu pronašla manju količinu otpada.

 

Također, radnici NP Mljet ručno raščišćavaju smeće s obale. Do Mljetskih jezera otpad ne bi smio stići budući da postoje ekološke brane. Iz Nacionalnog parka navode kako ovo nije prvi put da u ovo doba dolazi smeće, međutim ga je svake godine sve više.

Podsjetimo, područje akvatorija otoka Mljeta te obala poluotoka Pelješca su od početka ovog tjedna zagušeni velikom količinom otpada anorganskog porijekla koje se ne može razgraditi, poput boca, igala, katetera i slično. Otpad je, prema različitim saznanjima, stigao iz Albanije. U MVPEI je pozvan albanski veleposlanik od kojeg je zatraženo objašnjenje na koji je način taj otpadni materijal iz Albanije stigao u hrvatske teritorijalne vode. Inicijativa bi trebala spriječiti slične situacije u budućnosti. (S.J.)

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox