Više od 70.000 putnika Qantasa blokirano u zračnim lukama

Više od 70.000 klijenata australske tvrtke Qantas blokirano je u nedjelju u zračnim lukama Australije, Europe ili SAD-a nakon odluke zrakoplovne tvrtke da zadrži na tlu sve svoje avione zbog sukoba koji potresa njezinu djelatnost već tjednima.

 

Svi letovi tvrtke otkazani su od subote ujutro. Zaposlenicima koji sudjeluju u socijalnom prosvjedu bit će zabranjen pristup tvrtki od ponedjeljka ujutro što primorava Qantas da "zadrži sve svoje avione na tlu" do rješenja sukoba, objavila je tvrtka.

U nedjelju je sazvana arbitražna instanca na inicijativu australske vlade kako bi se "okončao socijalni pokret i došlo do rješenja problema", kazala je premijerka Julia Gillard. Ta bi instanca mogla obustaviti štrajk na tri mjeseca kako bi se omogućilo održavanje novih pregovora ili naredilo konačno rješenje sukoba. Gillard se založila za konačno rješenje koje bi omogućilo Qantasu da funkconira "sa sigurnošću".

Njegovi tehničari, osoblje na tlu i piloti zahtijevaju povećanje plaća i osporavaju plan restrukturiranja Qantasa koji svoje međunarodne djelatnosti želi koncentrirati na područje Azija-Pacifik. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox