Vlada renovira sabornicu za milijun i dvjesto tisuća kuna?

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako loše ekonomske analize i statistike stižu sa svi strana troškovi Hrvatskog sabora za iduću godinu biti će viši za milijun i dvjesto tisuća kuna i to zbog renoviranja sabornice.

Naime, kako je objavila RTL Televizija, planirani troškovi Sabora iduće će godine iznositi milijun i dvjesto tisuća kuna više nego ove godine, a razlog za to je renoviranje sabornice, mijenjanje razglasa te novi sustav za elektroničko glasanje jer onaj ugrađen 2003. ne funkcionira, prenosi index.hr

2003. godine porezni su obveznici izdvojili čak dva i pol milijuna kuna za sustav elektroničkog glasanja koji se ne koristi jer nije pouzdan. "Prije svega ja bih pitao tko je primio lovu, tko je primio novac, a tko je dao dva i pol milijuna za sustav koji ne funkcionira. Stalno oformljujemo nova Povjerenstva, trebalo bi izgleda oformiti Povjerenstvo da se vidi gdje je iscurio novac u Saboru", smatra Branko Vukšić, saborski zastupnik Lesarovih laburista.

Kajin smatra kako bi oni koji su sustav naručili, sustav koji nikad nije funkcionirao, trebali snositi trošak novog sustava. Jadranka Kosor smatra kako bi tu nabavu trebalo preskočiti jer će građani to ulaganje krivo razumjeti. Novi sustav instalirat će se tijekom ljetne stanke iduće godine, pa će od jeseni zastupnici umjesto dizanja ruku pritiskati gumbe. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox