Vlada želi unaprijediti sustav potpora poduzetništvu

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izvijestio je da je od 2004. do 2012. godine sufinancirana izgradnja 346 poduzetničkih zona, no aktivno je svega 196. Po podacima jedinica lokalne i područne samouprave aktivno je 2.870 poduzetnika koji zapošljavaju 46.935 djelatnika.

Ministar Gordan Maras izvijestio je da je od 2004. do 2012. godine sufinancirana izgradnja 346 poduzetničkih zona u kojima je, prema statistici, aktivno 2.870 poduzetnika, koji zapošljavaju 46.935 djelatnika.

Međutim aktivno je zapravo samo 196 zona, u još 27 u tijeku je gradnja objekata ili ishođenje dokumentacije za gradnju poslovnih objekata, a u preostale 123 nema poduzetničkih aktivnosti. Vrijednost sufinanciranja iznosila je 688 mil. kn.

Ulaganja nisu bila praćena dovoljnom strategijskom pripremom te za iduće razdoblje najavljuje “više strategije i transparentnosti”, što bi trebalo donijeti i više gospodarskih aktivnosti i profita.

Stoga je Vlada u Sabor uputila prijedlog izmjena Zakona o posebnim uvjetima za stavljanje brašna na tržište, te amandman na prijedlog izmjena Zakona o trošarinama kojim omogućuje prodaju cigareta po višim maloprodajnim cijenama od onih naznačenih na markici, ali ne višim od zadnje prijavljene maloprodajne cijene, najkasnije do 1. studenoga. (PS/LP)

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/vlada-zeli-unaprijediti-sustav-potpora-...

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox