Vladajući žale što nemaju plaće kao menadžeri telekom operatera

HDZ se usprotivio u Hrvatskom saboru donošenju zakona o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama, prema kojem bi mobilni operateri plaćali naknadu od 6 posto na usluge prijenosa slike, govora i zvuka porukom te govorne usluge.

Martina Dalić (HDZ) predbacila je vladajućima kako su, prije dolaska na vlast obećavali oporavak gospodarstva i nove investicije, naglasivši kako će novi porez spriječiti nove investicije.

Prva ekonomska mjera koju su predložili je uvođenje novog poreza što nije sukladno gospodarskom, rastu, oporavku i novim investicijama, rekla je Dalić.

Petar Baranović (HNS) zapitao je ne očekuje li valjda netko u Hrvatskoj da se prvo porezno opterete obrtnici koji dnevno gase stotine obrta, a da se poštede tvrtke koje na tržištu od 4,5 milijuna stanovnika godišnje ostvaruju stotine milijuna eura profita.

Oni ostvaruju tolike profite da drugi razred menadžera u tim tvrtkama ima standard i primanja koja su kozmička kategorija za nas koji ovdje sjedimo u Sabornici, ustvrdio je Baranović.

Dragutin Lesar (HL) najavio je kako će njegova stranka podržati zakon ocjenivši kako taj zakon ne bi smio utjecati na cijenu usluga mobilnih operatera. (Hina/jk)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox